Бойовики на Донбасі двічі порушили режим припинення вогню

Читать на русском
Від початку цієї доби, 3 жовтня, окупанти двічі порушили режим припинення вогню на Донбасі.
Українська правда

Від початку цієї доби, 3 жовтня, окупанти двічі порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомляють у штабі Операції об'єднаних сил.

«Збройні формування РФ продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи. Від початку цієї доби російсько-окупаційні війська 2 рази порушили режим припинення вогню», – йдеться в повідомленні.

Також стало відомо, що один раз окупанти використали заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Зокрема, в напрямку Лебединського противник вів вогонь зі станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів. А поблизу Водяного, що на Приазов’ї, окупанти обстріляли наші позиції з мінометів калібру 82 мм.

Вересень на Донбасі: скільки обстрілів зафіксували на місяцьСитуація на Донбасі загострилася. Протягом вересня зафіксували 227 обстрілів у зоні ООС, 6 загиблих.

Втрат серед українських військовослужбовців немає.

«Наші захисники відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи дозволене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити вогневу активність. Завдяки зусиллям українських воїнів рубежі наших підрозділів залишилися незмінними», – додають у штабі.

Нагадаємо, за минулу добу, 2 жовтня, окупанти 11 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. З них 3 рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: