Генпрокуратура не вручила підозру Ложкіну – антикорупційний суд

Читать на русском
Антикорупційний суд у своєму рішенні підкреслює, що колишній очільник президентської адміністрації Петра Порошенка не отримав підозру.
Борис Ложкін

Вищий антикорупційний суд вважає, що колишній глава Адміністрації президента Борис Ложкін не набув статусу підозрюваного у справі нібито легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом олігархом Сергієм Курченком.

Про це йдеться в рішенні слідчого судді ВАКС від 21 вересня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Генеральна прокуратура України повідомили про підозру низці осіб, зокрема, ексглаві АП Ложкіну, Курченку та іншим. Водночас повідомлення про підозру Ложкіну направили за місцем його реєстрації, хоча він уже перебував за кордоном. Як встановив суд, експосадовцю формально направили повідомлення про підозру, не здійснюючи інших можливих дій для вручення документів.

У рішенні вказується, що Генпрокуратура одержала відповідь від Державної прикордонної служби про перетин кордону Ложкіним 28 березня 2019 року. До того ж, слідству нібито було відомо, що ексглава АП не проживав за місцем реєстрації. Тому, на думку суду, Ложкіну не було повідомлено про підозру, а отже він не набув статусу підозрюваного. Тож суддя скасував постанову про зупинку слідства у справі.

Раніше у прокуратурі наголошували, що підозри для оточення Порошенка були складені незаконно, а доказів злочинів ексголови Національного банку Валерії Гонтаревої, Ложкіна та його заступника Олексія Філатова у слідства немає.

Нагадаємо, раніше прокурор ГПУ Костянтин Кулик заявив, що у розслідуванні справи про продаж групи компаній «Український медіа холдинг» бізнесмена Сергія Курченка особисто втручалися Порошенко, а також Філатов. Він додав, що в розслідування основної справи Курченко втручалися Філатов, а також Гонтарєва.

Департаментом міжнародно-правового співробітництва ГПУ завершено розслідування за підозрою Сергія Курченка в участі в злочинній організації експрезидента України Віктора Януковича та вчиненні в її складі особливо тяжких злочинів проти держави Україна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: