Експрезидента Франції засудили до року позбавлення волі

Читать на русском
Експрезидента Франції Ніколя Саркозі засудили до року позбавлення волі. Його визнали винним у незаконному фінансуванні виборчої кампанії.
REUTERS/Charles Platiau

Суд Парижа визнав експрезидента Франції Ніколя Саркозі винним у незаконному фінансуванні виборчої кампанії і засудив його до одного року позбавлення волі.

Відповідно до рішення суду, експрезидент Франції буде відбувати термін з електронним браслетом поза в'язницею, повідомляє BFM TV.

Покарання президентів та прем’єр-міністрів: кого стратили, а кого засудили заочноРаніше диктаторів страчували, а тепер здебільшого президентів-зрадників чи корупціонерів засуджують заочно або й взагалі реабілітують.

Нагадаємо, у березні цього року суд Парижа визнав колишнього президента Франції Ніколя Саркозі винним в корупції та торгівлі впливом у «справі про прослуховування» - він отримав три роки в'язниці.

Раніше повідомлялося про те, що французька прокуратура вимагає посадити колишнього президента країни Ніколя Саркозі, якого звинувачують в корупції та спробі підкупу, на чотири роки, два з яких - умовно.

Також «Слово і Діло» пропонує подивитись, які глави держав та прем’єр-міністри країн світу були засуджені та чи вдалося їм уникнути покарання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: