Не тільки газ: Європа просить у Росії більше вугілля – Bloomberg

Читать на русском
Зараз європейські газосховища заповнені тільки частково, а поновлювані джерела енергії не в змозі задовольнити попит
Ілюстративне фотоФото РІАН

Європейські виробники електроенергії звернулися до Росії з проханням надати їм , оскільки їм не вистачає ресурсів для виробництва.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

На цей час Європейські газосховища заповнені тільки частково, а поновлювані джерела енергії не в змозі задовольнити попит.

Як змінювалася біржова ціна на газ у 2020-2021 рокахЦіна на газ в Європі бʼє рекорди. Як останні два роки змінювалася біржова вартість газу в Європі і в Україні – на інфографіці.

«Якщо всі європейські комунальні служби перейдуть на вугілля, це призведе до величезного сплеску попиту на вугілля, який Росія сама не зможе забезпечити в такий короткий термін», - наголошується в повідомленні.

На думку запрошеного виданням експерта, Європі будуть потрібні поставки вугілля з інших країн - наприклад, з США. Проблема в тому, що там ситуація аналогічна європейській. Також зросла залежність європейських країн від вугілля ускладнить переговори про питання клімату - до зустрічі COP26 в Глазго залишилося кілька тижнів.

Тим часом 30 Вересня ціна на газ на ф'ючерсному ринку Європи побила черговий рекорд. Вперше в історії вона перевищила 1100 доларів за тисячу кубометрів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: