Підкуп голови Фонду держмайна: двоє підозрюваних виїхали з України

Читать на русском
В антикорупційному суді з'ясовували причини виїзду обвинуваченого у наданні неправомірної вигоди керівнику державного фонду.

Обвинувачені в спробі підкупу голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка Валерій Троц і Віталій Колесников виїхали з України, попри покладені на них обов'язків з'являтися до Вищого антикорупційного суду.

Про це йшлося під час судового засідання ВАКС, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію.

Зокрема, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Юрій Олефір розповів, що Колесников виїхав до Росії, яка визнана державою-агресором. Адвокат Колесникова стверджував, що стан його клієнта незадовільний і він перебуває на стаціонарному лікуванні в Росії.

Водночас прокурор САП подав до суду клопотання про звернення в дохід держави 6,3 млн грн застави, внесеної за Колесникова, та обрання йому заочного арешту як запобіжного заходу, оскільки він в Росії. Розгляд цього клопотання відбудеться 1 жовтня, на яке планують викликати заставодавця.

Також під час засідання адвокат другого обвинуваченого Троця надав суду довідку з лікарні, яка складена ізраїльською мовою. Нібито Троць перебуває на лікуванні в Ізраїлі і не може приїхати. Захисник розповів, що на вказане засідання його клієнт не приїхав і просив його не проводити, бо є прихильником іудаїзму і наразі в Ізраїлі триває свято, через що він не може прибути в Україну.

Як вважає слідство, восени 2019 року троє осіб запропонували голові Фонду держмайна $5 млн неправомірної вигоди в обмін на призначення на посаду директора ПАТ «Одеський припортовий завод», 99,5% акцій якого належать державі, наперед визначеної особи та сприяння у здійсненні господарської діяльності з вказаним підприємством. Їх було затримано одразу після надання першої частини неправомірної вигоди, а саме - $50 тис. Пізніше їм повідомили про підозру.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Валерія Троця, Віталія Колеснікова і Сергія Щербака. Нещодавно один із підозрюваних, а саме Щербак, пішов на угоду зі слідством. Вищий антикорупційний суд цю угоду затвердив і визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України. Також судді призначили йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років, зі звільненням від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком у 3 роки.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу про підкуп голови ФДМ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: