До кримського татарина в російському СІЗО застосували фізичне насильство – омбудсмен

Читать на русском
Кримського татарина Сервета Газієва у ростовському СІЗО побили і насильно поголили йому бороду. Також йому не надають медичну допомогу.
Людмила Денісовафото з відкритих джерел

Кримського татарина Сервета Газієва, який незаконно утримується у ростовському СІЗО, побили і насильно поголили йому бороду.

Про це у середу повідомила Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова в Telegram-каналі.

Росія переслідує за політичними мотивами майже 100 кримських татар – ДенісоваДенісова розповіла, скільки кримських татар переслідує Російська Федерація за політичними мотивами.

«До кримського татарина Сервета Газієва, який незаконно утримується у «ФКУ СИЗО-5 ГУФСИН России по Ростовской области», застосовано фізичне насильство – його повалили на підлогу, завдали ударів по спині, скрутили руки та поголили бороду», - написала Денісова.

Омбудсмен зазначила, що це сталося перед перед його випискою з міжобласної туберкульозної лікарні в № 19 в Ростові-на-Дону, де Сервет Газієв перебував через погіршення самопочуття на фоні перенесеного мікроінсульту.

За словами Денісової, стан здоров'я кримського татарина погіршився, адже в російському СІЗО йому регулярно не надається медична допомога, а тепер у нього ще й болить шия і німіє рука через побиття працівниками тюремної лікарні.

Такі дії омбудсмен розцінює як катування, нелюдське поводження і порушення статті 3 Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

«Від Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової вимагаю невідкладно відновити порушені права Сервета Газієва – забезпечити необхідну медичну допомогу, а також сприяти в обранні іншого запобіжного заходу, не пов'язаного з взяттям під варту через критичний стан здоров'я громадянина України», - заявила Денісова.

Нагадаємо, раніше Денісова звернулася до ООН через арешт заступника голови Меджлісу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: