Під суд піде банда викрадачів машин зі штрафмайданчиків – ОГП

Читать на русском
За викрадення автомобілів з штрафмайданчиків у Києві і інших областях України судитимуть 13 осіб.
gp.gov.ua

До суду направлено обвинувальний висновок щодо 13 членів злочинної організації, які викрадали автомобілі зі штрафмайданчиків у Києві та інших областях.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора у вівторок, 28 вересня.

Викрадення авто в Україні: показник упав до мінімуму за 5 роківВ Україні за перше півріччя 2021 року сталося близько 1500 викрадень авто. Це мінімальний показник за останні п'ять років.

Таї, злочинці розробили схему і займалися незаконним заволодінням транспортними засобами зі штрафмайданчиків у Києві й інших областях із залученням до своєї діяльності одного з керівників місцевого відділу виконавчої служби.

Автомобілі викрадали за підробленими документами на видачу авто. Також до злочинної схеми було залучено працівника сервісного центру, який узаконював користування викраденими автомобілями.

Вже доведено 21 епізод їхньої злочинної діяльності. Постраждалим заподіяно понад 17 млн ​​грн збитку. В ході слідства всі викрадені автомобілі знайдені і вилучені, збитки відшкодовано, додали в ОГП.

Обвинуваченим інкримінується створення та участь у злочинній організації, незаконне заволодіння транспортними засобами, підробка документів, несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах, зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги і незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту.

Нагадаємо, рік тому президент Володимир Зеленський підписав закон про посилення відповідальності за викрадення автомобіля.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: