Ексчиновник бронетанкового заводу привласнив мільйони на ремонті техніки – СБУ

Читать на русском
Колишній чиновник Київського бронетанкового заводу привласнив 12 млн грн на ремонті військової техніки. Він затриманий, його чекає суд.
ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Силовики затримали колишнього топчиновника державного підприємства «Київський бронетанковий завод», який привласнив 12 млн грн, виділених на ремонт військової техніки.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Удвічі менше бронетехніки та автомобілів: як Міноборони виконало плани з оснащення ЗСУ на 2020 рікЯк Міноборони виконало свої плани з оснащення ЗСУ на 2020 рік, дивіться в інфографіці «Слово і діло».

За даними СБУ, чиновник організував схему привласнення коштів, виділених на модернізацію військової техніки.

Чоловік зареєстрував кілька фіктивних підприємств в різних регіонах України, зокрема в столиці та Київській області. Пізніше на підставі фіктивних договорів він переказував на рахунки зазначених компаній кошти, призначені на виконання держзамовлення. Розрахунки здійснював або за завищеними тарифами, або взагалі за невиконані роботи. Таким чином, відбувалося «виведення» бюджетних коштів і переведення їх у готівку з подальшим присвоєнням.

За попередніми даними слідства, за пів року державі завдано збитків у розмірі 12 млн грн.

Наприкінці 2014 року, щоб уникнути відповідальності за свої махінації, ексчиновник перебрався на окуповану терористами територію.

Оперативники спецслужби затримали його під час перетину КПВВ «Станиця Луганська».

Колишньому чиновнику оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення)ККУ.

Затриманого доставили до Дарницького райсуду для обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомляла, що чиновники привласнили 25 млн, виділених на реконструкцію дитсадків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: