Зірвали багатомільярдну угоду: Франція відкликала послів зі США та Австралії

Читать на русском
Франція оголосила про негайне відкликання своїх послів у Сполучених Штатах та Австралії в знак протесту проти оборонної угоди, яку уклали країни спільно з Великою Британією.
Фото RFI

Франція оголосила про негайне відкликання своїх послів у Сполучених Штатах та Австралії в знак протесту проти оборонної угоди, яку уклали країни спільно з Великою Британією.

Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, передає Радіо Свобода.

Відомо, що Канберра уклала угоду зі США та Великою Британією про атомні підводні човни. Ця угода зірвала контракт, у рамках якого Австралія мала закупити французькі субмарини зі звичайними двигунами на суму в 36,5 млрд доларів.

Ле Дріан назвав цю поведінку неприйнятною.

«Скасування програми ударних підводних човнів, яка пов'язує Австралію і Францію з 2016 року, і оголошення про нове партнерство зі Сполученими Штатами, спрямоване на початок досліджень можливого майбутнього співробітництва щодо атомних підводних човнів, демонструють неприйнятну поведінку між союзниками і партнерами, чиї наслідки безпосередньо впливають на наше бачення наших альянсів, наших партнерств і важливості Індо-Тихоокеанського регіону для Європи», – заявив він.

Зазначимо, що посли були відкликані для консультацій на прохання президента Еммануеля Макрона.

Нагадаємо, Франція та Німеччина розкритикували Росію через блокування місії ОБСЄ. У спільній заяві країн йдеться, що закриття місії безповоротно підірве моніторинг державного кордону, що передбачений Мінським протоколом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: