У Франції заявили про серйозну кризу у відносинах з США

Читать на русском
Глава МЗС Франції заявив про кризу у відносинах з США, через оборонну угоду, яку уклали штати та Австралія спільно з Великою Британією.
Getty Images

Глава МЗС Франції заявив про кризу у відносинах з США, через оборонну угоду, яку уклали штати та Австралія спільно з Великою Британією.

Про це повідомляє BFM TV.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що у відносинах з Вашингтоном у них склалася серйозна криза. Адже вперше в історії Париж відкликає свого посла з Вашингтона для консультацій і переоцінки відносин.

«Це серйозний акт, і він вказує на глибину кризи в наших відносинах», – наголосив він.

Він також додав, що скандал із відмовою Австралії від контракту з Францією щодо будівництва підводних човнів на користь США та Великої Британії матиме значний вплив на визначення нової стратегічної концепції НАТО.

Нагадаємо, Франція оголосила про негайне відкликання своїх послів у Сполучених Штатах та Австралії в знак протесту проти оборонної угоди, яку уклали країни спільно з Великою Британією. Відомо, що Канберра уклала угоду зі США та Великою Британією про атомні підводні човни. Ця угода зірвала контракт, у рамках якого Австралія мала закупити французькі субмарини зі звичайними двигунами на суму в 36,5 млрд доларів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: