Російські військові влаштували провокації в небі під час навчань ЗСУ на Чорному морі

Читать на русском
Літаки РФ навмисно перетинали бойові курси мішеней, за якими працювали українські зенітні керовані ракети
Ілюстративне фотоФото РІАН

24 вересня під час проведення Збройними силами України військових навчань в акваторії Чорного моря Росія влаштувала провокацію.

Про це повідомило Командування Повітряних сил Збройних сил України у своєму Facebook.

Українські військові у Туреччині освоюють безпілотники Bayraktar75 військовослужбовців ЗСУ в Туреччині проходять підготовку по використанню безпілотних авіаційних комплексів Bayraktar TB2.

«В районі проведення бойових стрільб зенітних ракетних військ Повітряних сил і військ ППО Сухопутних військ Збройних сил України в акваторії Чорного моря, літаки-розвідники Російської Федерації типу Су-24МР і Іл-20 грубо порушили порядок використання повітряного простору, неодноразово залітаючи в заборонену зону, яку Україна зарезервувала для проведення навчань» - сказано в повідомленні.

Так, літаки РФ навмисно перетинали Бойові курси мішеней, за якими працювали українські зенітні керовані ракети. Це могло призвести до того, що ракети потрапили б в російські літаки.

«Російське керівництво в черговий раз демонструє своє справжнє обличчя, влаштовуючи провокації та наражаючи на небезпеку власних військових льотчиків» - резюмували в ЗСУ.

Нагадаємо, що 24 вересня російські військові кораблі виконали ракетні та артилерійські стрільби в Чорному морі - ці маневри проходять на тлі навчань України за участю США Rapid Trident.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: