Російському генералу, який блокував українських військових в Криму, оголосили підозру

Читать на русском
Прокуратура оголосила підозру за трьома статтями командиру десантно-штурмової бригади Збройних сил Росії, який наразі має звання генерал-лейтенанта.
Getty Images

Прокуратура оголосила підозру за трьома статтями командиру десантно-штурмової бригади Збройних сил Росії, який наразі має звання генерал-лейтенанта.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Слідство встановило, що у березні 2014 року командир 31 окремої гвардійської десантно-штурмової бригади Повітряно-десантних військ ЗС РФ та близько 50 військовослужбовців оточили периметр та заблокували військову частину А2320, дислоковану в с. Перевальне АР Крим.

«На виконання вказівок командира бригади по периметру цієї військової частини було розміщено близько п’яти броньованих автомобілів марки ГАЗ-2330 «Тигр», обладнаних кулеметами на даху, двох військових автомобілів «УАЗ» та десяти автомобілів «УРАЛ», що перешкоджали вільному виходу та виїзду з території військової частини», – йдеться в повідомленні.

Цей же командир надав наказ озброєним військовим оточити парк бойових машин військової частини А 2320, в якому знаходилось озброєння та військова техніка, що унеможливило доступ українських військовослужбовців до нього.

У повідомленні зазначають, що слідчі продовжують збирати докази причетності представників влади та службових осіб Збройних Сил Російської Федерації, до розв’язання і ведення агресивної війни проти України та вчинення інших злочинів, що призвели до окупації території Автономної Республіки Крим.

Нагадаємо, співробітники СБУ затримали у Борисполі проросійського пропагандиста, який більше року переховувався від слідства за заклики до розподілу України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: