Стало відомо, коли запрацює закон про легалізацію криптовалюти

Читать на русском
Закон про віртуальні активи набуде чинності не раніше ніж через півроку. За цей час буде напрацьована підзаконна база для легалізації криптовалюти.
фото з відкритих джерел

Закон про віртуальні активи №3637 набуде чинності не раніше, ніж через пів року. За цей час буде напрацьовуватися підзаконна база.

Про це повідомив директор департаменту стратегії та розвитку НБУ Арсен Макарчук в ході круглого столу «Легалізація віртуальних активів по-українськи. Можливості та ризики» у вівторок, 21 вересня, передає Інтерфакс-Україна.

Заощадження у криптовалюті: хто з політиків задекларував найбільше цифрових грошейХто з політиків зберігає у криптовалюті найбільше коштів, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Закон про віртуальні активи передбачає півроку як найменший термін, протягом якого закон набуде чинності Це час Нацбанку і Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку України відведено для напрацювання відповідної підзаконної бази», - сказав він.

За словами співавтора закону нардепа Олексія Жмеренецького, парламентська група доопрацьовує зміни до Цивільного кодексу України щодо віртуальних активів, щоб нова редакція кодексу узгоджувалася із змінами, які планується внести в частині таких активів.

Процес напрацювання цих змін займе до двох місяців.

«Як тільки ми схвалимо зміни до Податкового кодексу (хоча б по одному податку), закон про віртуальні активи запрацює. Зміни до Податкового кодексу вже готові і з сьогоднішнього дня ми починаємо реєстрацію. Думаю, до кінця тижня у нас буде як мінімум 50 підписів під цим документом», - зазначив нардеп.

Нагадаємо, Рада 8 вересня схвалила у другому читанні закон №3637 про віртуальні активи, який передбачає легалізацію криптовалюти в Україні.

«Слово і діло» розібралося в особливостях закону, а також як в інших країнах світу регулюють віртуальні активи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: