Легалізація криптовалюти: законопроект ухвалено у другому читанні

Читать на русском
Рада підтримала у другому читанні законопроект про віртуальні активи, який легалізує криптовалюту в Україні.
фото з відкритих джерел

Верховна рада підтримала у другому читанні законопроект №3637 «Про віртуальні активи», який легалізує використання віртуальних активів в Україні.

На засіданні в середу, 8 вересня, за нього проголосували 276 нардепів.

Заощадження у криптовалюті: хто з політиків задекларував найбільше цифрових грошейХто з політиків зберігає у криптовалюті найбільше коштів, дивіться на інфографіці Слово і діло.

У пояснювальній записці до законопроекту сказано, що він повинен впорядкувати регуляцію ринку віртуальних активів і його учасників.

Документ також регулює правовий статус віртуальних активів і цивільно-правові відносини між фізичними і юридичними особами, які виникають під час використання цифрових активів.

Необхідність закону також пояснив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, документ «створює найкращу юрисдикцію, де у криптокомпаній будуть прозорі умови взаємовідносин з державою, зручна робота з регулятором і вигідне оподаткування».

«В Україні щоденний обіг віртуальних активів становить 1 млрд грн. Але все це знаходиться в тіні. Через це міжнародні біржі не можуть заходити в Україну. З жодною операції з віртуальними активами не платяться податки. Але завдяки закону це врегулюється. Будуть створені вигідні умови, які дозволять компаніям реєструватися в Україні, а не за кордоном. Бюджету отримувати податки, а підприємцям відчувати себе захищеними», - написав він після прийняття закону Радою в Telegram.

Федоров також зазначив, що всього кілька країн у світі легалізували криптоактиви - Німеччина, Люксембург, Сінгапур. І Україна буде однією з них.

Нагадаємо, Рада ухвалила у першому читанні законопроект №3637 про віртуальні активи у грудні 2020 року.

«Слово і діло» розібралося в особливостях закону, а також який правовий статус у криптовалюти в інших країнах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: