Вибух у Дніпрі: слідство розглядає дві версії

Читать на русском
Слідство розглядає дві версії вибуху автомобіля в Дніпрі, в результаті якого загинула спікер місцевої ДСНС і парамедик.
facebook.com/PoliceDniproRegion

Слідство розглядає дві версії вибуху автомобіля у Дніпрі, в результаті якого загинула співробітниця регіонального управління ДСНС Дар’я Гречищева і парамедик Олексій Кавлак.

Про це повідомив заступник керівника обласної прокуратури Олександр Савенко на брифінгу 20 вересня, передає «Радіо свобода».

Вибухи та захоплення заручників: якими були найгучніші теракти ХХІ століттяЯкі найгучніші теракти сталися у ХХІ столітті та до чого вони призвели, дивіться на інфографіці.

За його словами, перша версія - злочин міг бути пов'язаний з професійною діяльністю загиблих, які «мали активну громадянську позицію», зокрема були волонтерами і бували в зоні бойових дій на Донбасі.

За другою версією вибух пов'язаний з «неприязними відносинами певного кола осіб з цими людьми». При цьому Савенко не уточнив, що це за особи, посилаючись на таємницю слідства.

Він повідомив, що сила вибуху відповідала силі 1-2 кілограмів тротилу. Де саме була вибухівка, зараз з'ясовують.

Представник прокуратури також пояснив, що правова кваліфікація злочину - «теракт» - пов'язана з тим, що вибух стався у громадському місці, майже в центрі Дніпра.

Нагадаємо, вранці 15 вересня в Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького вибухнув легковий автомобіль. Під час вибуху загинула начальниця відділу зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС у Дніпропетровській області, волонтерка Червоного хреста Дар’я Гречищева і парамедик Олексій Кавлак.

Поліція і СБУ розслідують цю подію як теракт. Раніше з'ясувалося, що причиною вибуху став саморобний вибуховий пристрій, прикріплений на автомобіль.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: