Осінь прийшла до Києва майже на місяць раніше, ніж торік – синоптики

Читать на русском
Осінь прийшла до Києва. Синоптики прогнозують, що температура повітря і надалі буде знижуватись.
Фото з відкритих джерел.

Метеорологічна осінь прийшла до Києва. Синоптики прогнозують, що температура повітря і надалі буде знижуватись.

«За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського 19 вересня до Києва завітала метеорологічна осінь. За кліматичною нормою 1991-2020 рр. вона розпочалась на три дні пізніше. Середньодобова температура повітря цього дня знизилась нижче +15 градусів і становила +11,9°С. За прогнозом Українського гідрометцентру температура повітря і надалі буде знижуватись. Найпізніше метеорологічна осінь до Києва завітала минулого року -15 жовтня», - сказано у повідомленні Центральної геофізичної обсерваторії.

Нові правила карантину: що змінилося для українцівЯкі нові правила карантину ввели в Україні, що таке жовті й зелені COVID-сертифікати і як будуть працювати школи в червоних зонах – в матеріалі Слово і діло.

Як зазначають кліматологи, цьогорічне метеорологічне літо, яке розпочалось 14 травня, закінчилось 18 вересня і загалом тривало 128 днів.

Нагадаємо, за прогнозом Укргідрометцентру, у вересні 2021 року середня місячна температура повітря в Україні очікується в межах 14-18 градусів тепла, в Карпатах 11-12 градусів тепла.

Також синоптики попередили, що вночі 22 вересня у західних областях, 23 вересня в Україні, крім півдня, сходу та Закарпаття, на поверхні ґрунту заморозки 0-3° (І рівень небезпечності, жовтий).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: