Українцям розповіли, коли очікувати перші осінні заморозки

Читать на русском
Похолодання у вересні очікується ближче до середини місяця. А перші денні і нічні заморозки варто очікувати на початку листопада.
фото з відкритих джерел

Похолодання у вересні очікується ближче до середини місяця. А перші денні і нічні заморозки варто очікувати на початку листопада.

Про це у четвер, 2 вересня, розповіла завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Украгідрометеоінстітуту НАН Вазіра Мартазінова, передає Укрінформ.

Спека у Києві за місяць побила чотири погодних рекордиУ липні в Києві було зафіксовано чотири температурні рекорди. А середньомісячна температура повітря була на 3,3 градуса вище за кліматичну норму.

За її словами, у середині вересня температура повітря вночі складе близько 5°С, а вдень - 13-15°С. В кінці місяця температура підвищиться до 15-17°С.

«Потім буде незначне короткочасне похолодання. В основному мова йде про денні температурах, (які) опустяться до 10-13°С», - сказала Мартазінова.

До 10 жовтня температура повітря становитиме до 15°С. Потім різко похолодає, вдень буде на рівні 5-7°С, вночі - 5°С.

«Друга частина жовтня буде дуже нестійкою. Різкі похолодання, різкі потепління. В кінці місяця - похолодання», - сказала синоптик.

Перші заморозки прийдуть на початку листопада - температура повітря очікується на рівні близько 0°С вдень і до -5°С вночі. Наприкінці листопада температура буде доходити до 14-15°С, а до кінця місяця - «все, пішла зима», додала кліматолог.

Нагадаємо, в Україні через негоду сьогодні затримувалися поїзди.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: