У НАЗК розповіли про перевірку перельоту голови Офісу президента Єрмака

Читать на русском
Нацагентство досі чекає відповіді від приватної компанії, що організовувала рейс з Білорусі, на якому летів керівник Офісу президента.
Андрій Єрмак

Національне агентство з питань запобігання корупції досі чекає відповіді від компанії-організатора чартерного перельоту з Білорусі на приватному літаку олігарха Віктора Пінчука, на якому повертався до України керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Про це в інтерв’ю «Слово і діло» розповів голова НАЗК Олександр Новіков.

«Перевірка триває. Ми запитували документи в Леоніда Кучми і зараз чекаємо відповіді від компанії, яка надавала авіаційні послуги. Ці перевірки, чому вони довго тривають, тому що як правило чартерні рейси замовляються через якісь іноземні компанії», – підкреслив він.

Як відомо, у квітні 2020 року журналісти програми «Схеми» зафіксували, що керівник Офісу президента Єрмак повернувся з Мінська до Києва на приватному літаку олігарха Віктора Пінчука. Там він був на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі.

Вказане може свідчити, що керівник ОПУ міг порушити обмеження щодо отримання подарунків за антикорупційним законодавством, коли вирішив скористатися приватним літаком Пінчука для повернення в Україну. У відкритому доступі наявна інформація про вартість подібних послуг, яка в декілька разів перевищує зазначену у ч.2 ст.23 закону України «Про запобігання корупції». Відтак Єрмак, порушивши вищевказані обмеження, ймовірно, скоїв адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією, передбачене ст.172-5 Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, «Слово і діло» повідомляло про заробітну плату керівництва Офісу президента, в тому числі й Андрія Єрмака.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: