У МЗС назвали цілі Зеленського під час візиту до США

Читать на русском
Зеленський у США хоче зібрати міжнародну підтримку для України заради протидії агресії РФ, залучення інвестицій і боротьби з пандемією.
Дмитро Кулебафото МЗС України

Під час свого візиту до США і участі в Генасамблеї ООН президент Володимир Зеленський планує ще більше консолідувати підтримку світу для України, зокрема в питанні Криму.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у понеділок, 20 вересня, передає Інтерфакс-Україна.

У Нью-Йорку відкриється сесія Генасамблеї ООН: які теми обговорюватимутьУ Нью-Йорку почне роботу 76-а сесія Генеральної Асамблеї ООН. Володимир Зеленський може приєднатися до виступів онлайн.

«Президент їде до Нью-Йорка з чіткою метою: консолідувати ще більше підтримку світу для України. Це стосується питань протидії російській агресії, залучення інвестицій в Україну, боротьби з пандемією COVID-19», - заявив міністр.

Кулеба підкреслив, що Генеральна асамблея ООН - це можливість провести ряд важливих двосторонніх і багатосторонніх зустрічей.

«Президент України зустрінеться і з генеральним секретарем ООН, і з генеральним секретарем НАТО, і з лідерами кількох важливих держав, проведе окрему зустріч з іноземними інвесторами. Це буде дуже насичений візит, який розписаний буквально по хвилинах», - уточнив голова МЗС.

Кулеба додав, що червоною ниткою участі президента в ГА ООН і переговорів на всіх рівнях буде тема Криму.

«Це дуже важливо. По-перше, ми дуже успішно запустили Кримську платформу. По-друге, Крим є питанням номер один для нашої держави і дипломатії. Буде непроста розмова з генеральним секретарем ООН на цю тему, адже ми хочемо бачити більшу залученість ООН до питань Криму», - сказав він.

Як відомо, Зеленський і українська делегація відвідає США, де протягом 21 і 22 вересня візьме участь у відкритті 76 сесії Генеральної асамблеї ООН.

Раніше було названо склад української делегації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: