СБУ викрила підприємство, яке фінансувало владу в «ЛНР»

Читать на русском
У Луганській області співробітники СБУ викрили і заблокували підприємство, яке фінансувало окупаційну адміністрацію ЛНР.
ssu.gov.ua

У Луганській області співробітники СБУ викрили і заблокували підприємство, яке фінансувало окупаційну адміністрацію «ЛНР».

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зазначають, що за час своєї діяльності, а саме 2,5 роки, зловмисники сплатили у «бюджет республіки» майже 19 млн російських рублів, отриманих від незаконної торгівлі продуктами.

Правоохоронці з’ясували, що власники великого підприємства харчової промисловості, яке розташоване у Луганську почали працювати «за правилами окупантів». Серед фігурантів провадження є колишній «заступник міністра промисловості та торгівлі ЛНР», директор та двоє топменеджерів підприємства.

Росія готова до діалогу з Україною: які умови висуває РФ та чи можлива зустріч двох лідерівУ Кремлі заявили, що Путін готовий зустрітися з Зеленським. Чи може зустріч президентів відбутися найближчим часом та що на ній можуть обговорити, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«Встановлено, що на початок окупації завод припинив свою роботу, і щоб відновити виробництво зловмисники завозили обладнання і харчові інгредієнти з неокупованої частини України. Для цього вони використовували механізм так званого «перерваного транзиту»: необхідні товари постачалися з підконтрольної Україні території начебто покупцям у Прибалтиці, які у свою чергу перепродавали їх «партнерам» у Закавказзі», – розповідають в СБУ.

Вантажі направлялися транзитом через РФ споживачам, але насправді через неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону вони завозилися до тимчасово окупованої території Луганської області.

Служба безпеки України повідомила чотирьом організаторам схеми про підозру, їх оголошено у розшук.

Нагадаємо, силовики викрили псевдоспецслужбу так званої «ЛНР» на підконтрольній Україні території. Її агенти планували підірвати співробітника СБУ

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: