В ОПУ озвучили результати зустрічі щодо судової реформи

Читать на русском
На зустрічі в ОПУ голова Ради суддів України Богдан Моніч запевнив, що Рада буде продовжувати роботу над делегуванням кандидатів до Етичної ради.
president.gov.ua

В Офісі президента у четвер, 16 вересня, відбулася зустріч за участю послів країн G7 і ЄС з питання відновлення роботи ВККС і про порядок обрання на посади членів ВРП.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

Блокування судової реформи: чи справді рішення Ради суддів загрожує системіЧи може судова реформа опинитися під загрозою після необрання членів Етичної ради, читайте у матеріалі Слово і діло.

Так, голова комітету ВР з питань правової політики Андрій Костін звернув увагу на те, що етична рада має бути сформована не пізніше початку жовтня. За його словами, це потрібно для того, щоб «паралельно відбувався конкурсний відбір на вакантні посади до ВРП і перевірка діючих членів ВРП».

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська відзначила, що «хоч Рада суддів і не обрала з першого разу представників до Етичної ради, цим вона не порушила закон, і вона надалі голосуватиме, поки не оберуть цих осіб».

У свою чергу голова Ради суддів України Богдан Моніч запевнив, що «Рада суддів налаштована виконати закон і буде продовжувати роботу над делегуванням кандидатів до Етичної ради».

Нагадаємо, на цьому тижні Рада суддів України не змогла обрати кандидатів до Етичної комісії, яка повинна зайнятися очищенням складу Вищої ради правосуддя і, відповідно, розпочати новий етап судової реформи.

На це відразу ж відреагував президент України Володимир Зеленський і заявив, що не допустить блокування судової реформи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: