Українцям потрібна мотивація, щоб вакцинуватися – експерт

Читать на русском
Україна повинна не припиняти інформаційну кампанію, яка належним чином змотивує українців вакцинуватися
Ілюстративне фотоReuters

Україні необхідна інформаційна кампанія, яка спонукає українців до вакцинації, оскільки країна стоїть на порозі нової хвилі коронавірусу.

Про це заявив експерт Міністерства охорони здоров'я Сергій Дубров в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Переважна кількість осіб, які госпіталізовані в останні пів року, – це невакциновані, то ж можна сказати і про летальні випадки. У цій хвилі менш стрімка захворюваність, але від її зростання все одно нікуди не подінемося» - пояснив він»

Експерт підкреслив важливість інформаційної кампанії, яка повинна мотивувати українців охоче вакцинуватися. На його думку, уряд зараз веде таку кампанію.

«Ви знаєте, порівнюючи попередню хвилю і нинішню, ми можемо відзначити менш стрімке зростання за тиждень або день. Це непогано з одного боку, але з іншого — ми повинні розуміти, що нікуди не дінемося від зростання нових випадків щодня. Зараз все, що залежить від МОЗ, від системи охорони здоров'я і влади, зроблено. Вакцинація доступна, обмежувальні заходи постійно оновлюються в засобах масової інформації. А далі залежить виключно від наших громадян. Її не можна припиняти. Слід надавати дані та продовжувати інформаційну кампанію. Зараз багато робиться з боку МОЗ та уряду», - резюмував він.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, чому українцям важливо встигнути пройти повну вакцинацію від коронавірусу до кінця 2021 року.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розібралося, які сертифікати вакцинації зараз є в Україні та де їх можна застосовувати.

Сьогодні Міністерство охорони здоров'я дало роз'яснення нових карантинних правил, які 13 вересня затвердив Кабмін.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: