ДАБІ остаточно ліквідували

Читать на русском
Кабінет міністрів 15 вересня остаточно ліквідував Державну інспекцію архітектури та містобудування України (ДАБІ). Завтра запрацює нове відомство - ДІАМ.
Олексій ЧернишовФото Слово і діло

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні остаточно ліквідував Державну інспекцію архітектури та містобудування України (ДАБІ). Уже завтра запрацює нове відомство - ДІАМ (Державна інспекція архітектури та містобудування України).

Про це повідомив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов на брифінгу за підсумками засідання Кабміну у середу, 15 вересня.

Олексій Чернишов: будівельний ринок буде повністю лібералізованийОлексій Чернишов в інтерв'ю «Слово і діло» розповів, коли ліквідують ДАБІ та як зміниться архітектурно-будівельний контроль.

«Я дуже радий констатувати, що сьогодні рішенням уряду ДАБІ припиняє свою діяльність. І з завтрашнього дня нова організація ДІАМ починає свою роботу. З сьогоднішнього дня ДАБІ вже не існує», - заявив Чернишов.

За словами міністра, Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ) буде відрізнятися від ДАБІ.

«ДІАМ - це не заміна ДАБІ. Це повноцінний новий орган, з іншою структурою, повноваженнями і, головне, новими принципами роботи», - уточнив Чернишов.

Він підкреслив, що жоден працівник ДАБІ не ввійшов до складу нової інспекції.

Конкурсний відбір щодо кадрів до нового відомства проводили за участю представників НАБУ, які перевіряли конкурсантів. Для початку роботи нового органу було відібрано 200 кваліфікованих фахівців, додав міністр.

15.09.2021 Брифінг за підсумками засідання УрядуКабМін

Нагадаємо, майже півтора року тому уряд вирішив ліквідувати Державну архітектурно-будівельну інспекцію і створити замість неї три нових органи влади. Однак пізніше залишили тільки Державну інспекцію архітектури і містобудування.

У квітні цього року був названий переможець конкурсу на посаду голови Держінспекції архітектури, створеної замість ДАБІ.

В інтерв'ю «Слово і діло» міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов заперечував можливість нового керівника впливати на дозвільний ринок і назвав слова про можливі зв'язки керівництва органу з одіозними гравцями ринку «штучно створеним ефектом».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: