Засідання суду щодо незаконності ліквідації ДАБІ не відбулося

Читать на русском
Засідання ОАСК 4 листопада для розгляду справи про незаконність ліквідації Державної архітектурно-будівельної інспекції не відбулося.
radiosvoboda.org

Засідання Окружного адміністративного суду Києва для розгляду справи про незаконність ліквідації Державної архітектурно-будівельної інспекції сьогодні, 4 листопада, не відбулося.

Про це повідомляє «Слово і діло».

Кабмін призначив тимчасового керівника ДАБІТимчасовим виконувачем обов'язків голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України стала Ірина Король.

4 листопада суд повинен був почати розглядати по суті справу про оскарження постанови Кабміну, якою була ліквідована архітектурно-будівельна інспекція. Але суд відклали до 25 листопада 2020 року.

Нагадаємо, 13 березня Кабінет міністрів ухвалив постанову про ліквідацію ДАБІ. Замість неї повинні з'явитися Державна інспекція містобудування, Державне агентство з технічного регулювання в містобудуванні та Державна сервісна служба містобудування.

Які функції виконувала ДАБІ, можна подивитися на нашій інфографіці.

29 квітня Кабмін звільнив Юрія Васильченка з посади голови ДАБІ та призначив в.о. голови Державної інспекції містобудування. 22 жовтня його відсторонили і від цієї посади.

Крім того, уряд усунув Олексія Башкірова з посади голови Державної сервісної служби містобудування України. А також визнав таким, що втратило чинність, розпорядження про тимчасове виконання обов'язків голови Державної архітектурно-будівельної інспекції Богданом Федоренком.

26 жовтня Кабмін призначив тимчасового керівника ДАБІ – Ірину Король.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: