У МОЗ оцінили масштаби підробки сертифікатів в Україні

Читать на русском
Окремої статті за підробку сертифікатів немає, тому відповідальність для підозрюваних настане за внесення неправдивих даних
Ігор Кузинmoz.gov.ua

Масштаби підробки антикоронавірусних сертифікатів в Україні не дуже великі - поліція веде кілька десятків виробництв. При цьому, якщо підозрюваних лікарів визнають винними, як мінімум вони втратять роботу.

Про це заявив головний санітарний лікар стану Ігор Кузін в ефірі телеканалу UA: Перший.

Внутрішні, міжнародні та кольорові: які сертифікати про вакцинацію є в УкраїніЯкі сертифікати про вакцинацію наразі можна отримати в Україні та де їх застосовувати, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«Зараз покарання піде за статтею, що стосується підробки документів. Специфічної статті немає. Зараз відповідальність, яка є, - за внесення неправдивих даних. Для лікаря це - від позбавлення права займатися медичною діяльністю до трьох років позбавлення волі» - пояснив Кузін.

Нагадаємо, що ще 19 серпня президент України Володимир Зеленський підписав указ, який вводить в дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо посилення відповідальності за підробку сертифікатів і довідок про вакцинацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: