Греція впроваджує суттєві штрафи за підроблені сертифікати вакцинації

Читать на русском
У Греції медичних працівників штрафуватимуть за видачу фальшивих сертифікатів про вакцинацію або фейкових COVID-тестів. Штраф становитиме 5000 євро.
фото з відкритих джерел

Парламент Греції схвалив законодавчу поправку про штрафи у розмірі 5 тисяч євро (157 879 грн) за підроблені документи про одужання або сертифікаті про вакцинацію від COVID-19.

Про це повідомляє видання Ekathimerini.

В Україні відкрито вже 30 проваджень за підробку COVID-сертифікатівПокарання за підробку сертифікатів вакцинації планується посилити - уряд вже розробляє відповідний законопроєкт

Таке рішення ініціював МОЗ Греції, а парламент ухвалив відповідну поправку.

Так, медичних працівників будуть штрафувати на 5000 євро за видачу фальшивих сертифікатів про вакцинацію або фейкових COVID-тестів.

Штрафуватимуть також людей, які придбали підроблений COVID-сертифікат або негативний результат тесту на COVID-19.

МОЗ Греції також пропонує відповідне покарання ввести для викладачів і студентів медичних шкіл університетів і технічних коледжів.

Платити штраф в розмірі від 10 до 50 тисяч євро будуть і власники або керівникам медичних установ і пансіонатів, де надаватимуть робочі місця невакцинованим людям.

Цей штраф буде збільшуватися від 20 до 200 тисяч євро за кожне повторне правопорушення.

Нагадаємо, СБУ викрила у Харківській області приватну лабораторію, яка у змові з турагентством підробляли результати ПЛР-тесту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: