Відповідальність за підробку сертифікатів про вакцинацію хочуть посилити

Читать на русском
Кабінету Міністрів доручили опрацювати питання про посилення відповідальності за підробку паперових та електронних документів про вакцинацію
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який вводить в дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо посилення відповідальності за підробку сертифікатів і довідок про вакцинацію.

Указ опублікований на сайті президента України.

Морозиво або тюремний строк: як країни мотивують населення вакцинуватисяУ США і Гонконгу серед вакцинованих проводять лотереї, в Росії – роздають морозиво. На Філіппінах за відмову робити щеплення погрожують в'язницею.

Зокрема, Кабінету Міністрів доручили опрацювати питання про посилення відповідальності за підробку паперових та електронних документів про вакцинацію, збут і використання цих паперів. Крім того, планується значно посилити покарання для тих, хто вносить до медичних баз даних завідомо недостовірні відомості. Від уряду очікують розробки та внесення на розгляд Верховної Ради відповідних законопроєктів.

Нагадаємо, що в КМУ розширили список вакцин від коронавірусу, після вакцинації якими можна отримати відповідний сертифікат. У нього внесли препарат Janssen (Johnson & Johnson).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: