Олімпійський призер Верняєв пригрозив змінити громадянство

Читать на русском
Олега Верняєва дискваліфікували у справі щодо вживання мельдонію на 4 роки, починаючи з листопада 2020 року – до листопада 2024 року.
olympics.com

Дворазовий український олімпійський призер у спортивній гімнастиці Олег Верняєв хотів би скоротити термін своєї дискваліфікації, аби представляти Україну на Олімпіаді-2024, однак у такому разі поставить ультиматум збірній.

Про це йдеться у коментарі Верняєва для «Суспільне Спорт» на церемонії з нагоди 30-річниці Національного олімпійського комітету України.

Олега Верняєва дискваліфікували у справі щодо вживання мельдонію на 4 роки, починаючи з листопада 2020 року – до листопада 2024 року.

При цьому, український гімнаст подав апеляцію на це рішення, однак Олімпіаду-2020 у Токіо він пропустив.

Олімпійські ігри: хто входив до складу офіційної делегації УкраїниХто їздить у складі офіційної делегації України на Олімпійські ігри – на інфографіці Слово і діло.

За його словами, скасувати рішення про дискваліфікацію навряд чи можливо, «але якби хоча б на рік скоротили покарання – було б класно», тоді він би вже у листопаді 2023 року «повернувся у стрій».

«Чи готовий представляти Україну на Олімпіаді-2024? Якщо зменшать. Ну як: у нас тут паралельно йде конфлікт у збірній. І якщо мене повернуть у спорт, то, скажімо так, «сюсюкання не буде» – буде ультиматум: або я готуюся за повним карт-бланшом, мені готують усі умови, які потрібні, та прибирають усіх тих людей, які мені заважають. Або ж відпускайте мене і я йду туди, де мені буде зручно працювати. Куди? Я про це ще не думав, не шукав собі ніяких пропозицій, оскільки я ще не повернувся у спорт», - зазначив Верняєв.

Водночас, він додав, що у такому разі поставить ультиматум збірній: усі умови підготовки – або зміна громадянства.

«Просто говорю: або я потрібен і робіть мені повні умови, або ж не потрібен і відпускайте», - додав гімнаст.

При цьому, гімнаст наголосив, що йти зі збірної бажання не має. Але ще більше Верняєв хоче займатися гімнастикою, якій і готовий надати пріорітет у разі пом'якшення дискваліфікацїі.

«Я хочу займатися гімнастикою та виступати. І хочу робити це вдома. І розраховую, що приймуть «правильну» сторону», – наголосив Верняєв.

Нагадаємо, що олімпійська чемпіонка відмовилася від громадянства України.

Раніше ми повідомляли, що в МОК схвалили ідею проведення Олімпіади в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: