Олімпійська чемпіонка відмовилася від громадянства України

Читать на русском
Оксана Баюл, яка завоювала для незалежної України першу золоту медаль на Олімпійських іграх, відмовляється від українського громадянства.
Оксана Баюлфото з її Instagram

Українська фігуристка, перша олімпійська чемпіонка незалежної України Оксана Баюл заявила, що відмовляється від українського громадянства. Причини свого вчинку спортсменка не пояснила.

Про це стало відомо з повідомлення Баюл в Instagram.

«Я роблю це. Я дуже схвильована, США. Настав час. Слава богу, за все спасибі. Я більше нічого нікому не намагаюся довести. Ні, так ні - головою об бортик без мене. Конституція України проголошує, що в Україні дозволено тільки одне громадянство... відповідно до законодавства України, якщо громадянин України набуває громадянство іншої держави, така особа все ще визнається громадянином України в правовідносинах. Я відмовляюся від українського громадянства», - йдеться у повідомленні спортсменки.

Баюл додала, що більше нічого нікому не доводить – «ні так ні, головою в бортик без мене».

Причини відмови від громадянства України 43-річна фігуристка не вказала. Проте варто зазначити, що Оксана Баюл з 1994 року живе в США.

Олімпійські ігри-2020: які призові отримають українські медалістиУкраїнські медалісти на Олімпіаді 2020 отримають 33,9 млн гривень призових. Як було в попередні роки – на інфографіці.

При цьому, кілька днів тому спортсменка скаржилася, що президент України Володимир Зеленський не запросив її на святкування Дня Незалежності України.

Нагадаємо, що українця визнали кращим суддею боксерського турніру Олімпіади-2020.

Раніше ми повідомляли, скільки медалей здобула Україна на Олімпійських іграх-2020.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: