У Парижі протест проти COVID-паспортів переріс у сутички

Читать на русском
У Франції вкотре проходять акції протесту проти паспортів здоров’я. Цього разу в Парижі акція переросла у сутички.
Le Figaro

У Франції вкотре проходять акції протесту проти «паспортів здоров’я». Цього разу в Парижі акція переросла у сутички.

Про це повідомляє Le Figaro.

Сьогодні, 11 вересня, у Парижі відбулося чотири окремі ходи проти вимоги паспорта здоров’я. Зазначають, що на мирній акції на Гран-бульвар та біля авеню Ваграм почалась штовханина, поліція застосувала сльозогінний газ.

«Префектура не дозволила проводити маніфестацію в районі авеню Ваграм у ті години, коли цього хотіли організатори, і через появу там протестувальників всупереч забороні почались сутички.Частина протестувальників застосовували петарди. У деяких групах можна було бачити нормандські та роялістські прапори, так і, навпаки, прапори крайніх лівих», – зазначили правоохоронці.

Відзначимо, що за рішенням французької влади, з 9 серпня відвідувати ресторани, кінотеатри, а також подорожувати на літаках або поїздах далекого прямування можна тільки при пред'явленні свідоцтва про вакцинації від COVID-19 або перенесеної хвороби, або надати негативний результат тесту на коронавірус.

Нагадаємо, 5 вересня проти «паспортів здоров'я» та інших заходів боротьби з коронавірусів у Франції вийшли на вулиці близько 140 тисяч осіб. У Парижі акцію підтримали 18 тисяч жителів, в Монпельє – 6 тисяч, в Авіньйоні – 4 тисячі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: