Данія першою із країн Євросоюзу скасувала всі COVID-обмеження

Читать на русском
Данія стала першою країною в Євросоюзі, яка скасувала всі СOVID-обмеження та повернулася до допандемічного життя.

Данія стала першою країною в Євросоюзі, яка скасувала всі СOVID-обмеження та повернулася до допандемічного життя.

Про це повідомляє видання Politico.

Відповідне рішення ухвалила влада країни ще в кінці серпня, заявивши, що коронавірус «більше не становить серйозної загрози для суспільства» через високі показники вакцинації і низький рівень серйозних захворювань і смертей.

Морозиво або тюремний строк: як країни мотивують населення вакцинуватисяУ США і Гонконгу серед вакцинованих проводять лотереї, в Росії – роздають морозиво. На Філіппінах за відмову робити щеплення погрожують в'язницею.

«Вакцини та величезні зусилля всіх громадян Данії протягом такого тривалого періоду часу - це основа того, чому ми стаємо сильнішими», - висловився міністр охорони здоров'я країни Магнус Хойниках у Twitter.

Скасування обмежень передбачає, що від людей більше не вимагатимуть COVID-сертифікат для відвідування ресторанів, спортивних центрів або нічних клубів, а дітей тепер не будуть відправляти на карантин після підтвердження тісного контакту з хворим на коронавірус (ізолювати будуть лише інфікованих).

У Данії відкрилися всі підприємства та навчальні заклади. В державі повністю вакциновані майже три чверті дорослих, а показники госпіталізації від COVID-19 - низькі.

Раніше влада Польщі назвали умову посилення карантину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: