Ринок землі: названа кількість проданих гектарів за два місяці

Читать на русском
В Україні з 1 липня зареєстровано 10 683 угоди купівлі-продажу земельних ділянок. Продано майже 23 тисячі гектарів.
agmropolit.com

В Україні з 1 липня (запуску ринку сільгоспземлі) зареєстровано 10 683 угоди купівлі-продажу земельних ділянок. Всього було продано майже 23 тисячі гектарів.

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики і продовольства з питань цифрового розвитку Тарас Дзьоба під час пресконференції «Два місяці ринок землі - перші результати», передає Укрінформ.

Ринок землі: як відбуватимуться електронні аукціониЯк проводитимуть онлайн-торги для продажу земельних ділянок державної та комунальної власності.

За його словами, темпи продажу землі набирають обертів. Станом на кінець липня було продано в цілому близько 6,5 тисячі гектарів. До кінця серпня - близько 23 тисяч гектарів.

«Тепер же щодня реєструється в середньому по 200 угод. Середній розмір земельної ділянки - приблизно 2 гектара, що відповідає середньому розміру земельного паю в Україні», - зазначив Дзеба.

Найбільше угод (понад 1000) укладено у Полтавській області, де змінили власників майже 2700 гектарів. На другому місці Харківщина - 684 угоди (2 616 га). На третьому - Кіровоградська область, 555 угод (2074 га).

Як відзначили в МінАП, серед нових власників - приблизно 4400 унікальних покупців.

Нагадаємо, 1 липня в Україні відкрився ринок землі сільськогосподарського призначення. До 2024 року купувати ділянки можуть тільки фізичні особи - громадяни України з обмеженням в 100 гектарів в одні руки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: