У МЗС пояснили, як визнаватимуть українські COVID-сертифікати

Читать на русском
Єврокомісія ухвалила рішення про взаємне визнання цифрових COVID-сертифікатів, виданих Україною та ЄС, але кожна країна буде самостійно вирішувати, чи визнавати  українські документи.
Слово і діло

Єврокомісія ухвалила рішення про взаємне визнання цифрових COVID-сертифікатів, виданих Україною та ЄС, але кожна країна Євросоюзу буде самостійно вирішувати, чи визнавати українські документи.

«МЗС України нагадує, що рішення Єврокомісії не має зобов’язуючого характеру. Питання кого і на яких умовах впускати залишається виключно в компетенції самих держав-членів ЄС», - уточнили в пресслужбі МЗС.

Вакцинація від COVID-19: скільки дорослого населення прищепили країни світуНа Мальті від коронавірусу вакцинували 89,6 відсотка дорослого населення, в Ісландії – 74,8 відсотка.

Як відомо Євросоюз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати в додатку «Дія» відповідають європейським.

У Міністерстві цифрової трансформації повідомили, що громадяни України зможуть безпечно подорожувати без обмежень, викликаних пандемією коронавірусу.

Нагадаємо, вчора Кабмін розширив список вакцин для отримання COVID-сертифікату.

Також відзначимо, від початку кампанії по вакцинації вже 14% дорослого населення зробили перше щеплення від коронавірусу. Загалом уже зробили майже 8 млн щеплень.

«Слово і діло» пропонує подивитися, скільки дорослого населення прищепили в Україні і які країни є лідерами та аутсайдерами за цим показником.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: