Україна не розглядає варіант заморозки конфлікту на Донбасі – Кулеба

Читать на русском
У відповідь на запитання видання Слово і Діло міністр зазначив, що варіант заморозки конфлікту не розглядає і навіть не обговорюється
Дмитро КулебаПраво на владу

Україна не розглядає питання заморозки конфлікту на Донбасі і не обговорює таку опцію зі своїми союзниками, оскільки працює на його вирішення на свою користь.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі програми «Право на владу», відповідаючи на запитання «Слово і Діло».

За рік «перемир'я» на Донбасі було зафіксовано понад 2 тисячі обстрілівРік тому на Донбасі набув чинності режим припинення вогню. Його підсумок – більш як 2 тисячі обстрілів і 53 загиблих військових.

Питання звучало наступним чином: «В червні в інтерв'ю каналу 1+1, Володимир Зеленський зазначив, що в разі провалу переговорів про врегулювання конфлікту на сході України, на всеукраїнський референдум буде винесено питання про «стіну» на Донбасі. Чи обговорювалися, можливо, кулуарно, питання заморозки конфлікту з нашими головними союзниками? На вашу думку, як цю опцію оцінили б союзники?».

Кулеба відповів, що така опція з союзниками не обговорювалася та обговорюватися вона не буде.

«Ми працюємо не на заморозку конфлікту, а на його вирішення в інтересах України» - додав міністр.

Раніше в офісі президента заявили, що Україна готова і раз і назавжди, але не бачить такого ж бажання у Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: