Без України цивілізації тут не буде: Зеленський звернувся до жителів Донбасу

Читать на русском
Володимир Зеленський звернувся до жителів окупованого Донбасу, які вважають себе росіянами.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський звернувся до жителів окупованої частини Донецької та Луганської областей, які вважають себе росіянами.

Він акцентував увагу, що Донбас ніколи не буде російською територією, сказав президент в інтерв’ю телеканалу Дім.

«Просто ніколи. Неважливо, скільки це [буде] окуповано, розумієте? Це як стіна, яка була в Німеччині. У будь-якому випадку люди, історія скористаються моментом – і стіна впаде. Якщо не домовляться, люди все одно скористаються моментом. Це неможливо», – підкреслив Зеленський.

У зв'язку з цим жителям окупованій території вже сьогодні важливо самовизначитися.

«Я вважаю, що, якщо ти сьогодні живеш на тимчасово окупованій території Донбасу і ти вважаєш, що «наше діло праве, нам в Росію, ми росіяни», – велика помилка залишатися жити на Донбасі... Тому що без України на цій території цивілізації не буде. Україна буде рости, буде все будувати. А частина Донбасу в окупованому, в відрізаному вигляді нікуди рости не буде. Тому щастя для цих людей тут не буде», – додав глава держави.

Водночас президент підкреслив, що ніхто нікого виганяти не буде, це повинно бути самостійне рішення людини.

«Але якщо ти відчуваєш, що ти українець і Донбас український, якщо ти поважаєш цей прапор, поважаєш українську мову (навіть якщо тебе не вчили в школі, сам почитай книжки, все прийде, говори, як хочеш), але якщо ти відчуваєш, що ти українець, – будь там. Будь, тримайся, все одно ця земля буде деокупувати в будь-якому випадку. Це історія. Тому тут немає: нормальний-ненормальний. Тут є: хто ти? Сам для себе відповідай», – резюмував президент.

Раніше в Офісі президента заявили, що Україна готова і прагне припинити обстріли раз і назавжди, але не бачить такого бажання у Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: