В Україні зросла кількість осиротілих дітей

Читать на русском
Понад 90% сиріт змогли влаштувати в прийомні сім'ї, дитбудинки сімейного типу, або передати їх під опіку та піклування
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні щороку в середньому сиротіє близько 10 тисяч дітей. 2021 рік винятком не став - за перші вісім місяців число сиріт в країні зросло.

Про це повідомило Міністерство соціальної політики.

«_Це не просто цифри - за кожною з них стоїть доля дитини. У середньому за рік в Україні сиротіє 10 тисяч дітей. Тобто щороку кількість дітей-сиріт зростає, але більшість з них вдається влаштувати в будинки сімейної форми виховання, а не в інтернатні установи. Адже життя в інтернатах негативно впливає на розвиток дитини» - зазначили в Міністерстві»

«Круглий стіл»: як політичні сили пропонують допомагати дітям-сиротамДітям-сиротам в Україні народні депутати пропонують підвищені стипендії, право на вступ до вишів поза конкурсом і житло.

В цілому, близько 93% осиротілих і позбавлених батьківського піклування дітей зараз влаштовані в прийомні сім'ї, дитбудинку сімейного типу, або передані під опіку та піклування.

«В Україні зараз зареєстровано майже 69 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них понад 63,5 тисячі дітей ростуть у сімейних формах виховання, близько 4 тисяч - проживають в інтернатах, а ще більше тисячі - навчаються у професійно-технічних навчальних закладах» - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що в грудні 2020 року Верховна рада прийняла в другому читанні законопроєкт №3577 «про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: