Рада підтримала у першому читані легалізацію криптовалют

Читать на русском
Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт №3637 про віртуальні активи. За документ проголосували 230 депутатів.
Фото з відкритих джерел

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт №3637 про віртуальні активи. За документ проголосували 230 депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою, в Україні ринок віртуальних активів фактично вже склався і існує протягом приблизно п'яти років, але перебуває повністю поза правовим полем держави.

Біткоїн у законі: переваги та ризики легалізації криптовалютУ Раді зареєстрували законопроект про криптовалюту, який може створити передумови для початку роботи в Україні легального ринку електронних активів.

Під час презентації проекту в Раді, автор документа, нардеп «Слуги народу» Олексій Жмеренецький заявив, що підприємці в сфері віртуальних активів працюють повністю в тіні і не можуть реєструватися, захищати свої права в суді, укладати контракти, стартапи тікають з України або реєструються в іноземних юрисдикціях.

«Експерти оцінюють обсяг транзакцій в Україні з віртуальними активами близько 150-200 млн доларів на день, а капіталізація – складає більш ніж 2 млрд доларів, але, на жаль, вся галузь перебуває в тіні», – сказав нардеп.

Нагадаємо, в поданому в Раду законопроєкті є визначені терміни: «віртуальний актив», «криптоактив», «операція по криптоактивам», «розподілений реєстр», «токен» і «токен-актив». Також визначено особливості оподаткування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: