САП скерувала до суду справу про зловживання на будівництві Охматдиту

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду справу про зловживання під час будівництва національної дитячої спеціалізованої лікарні.
Охматдит

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження про зловживання службовим становищем, що призвело до завдання понад 30 млн грн збитків під час будівництва «Охматдиту».

Про це повідомляє прес-служба САП.

«8 вересня за результатами досудового розслідування детективів НАБУ, прокурорами САП скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення колишньої очільниці ДП «Укрмедпроектбуд» та колишнього керівника приватного підприємства-генпідрядника у зловживаннях під час проведення закупівлі інженерного та технічного обладнання при будівництві сучасного лікувально-діагностичного комплексу «Охматдит», які завдали понад 30 млн грн збитків», – інформує прокуратура.

На сьогодні обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, за версією слідства, «Укрмедпроєктбуд», як замовник робіт з будівництва НДСЛ «Охматдит», за бюджетні кошти замовило у ТОВ «Укрпрофмед» інженерне та технічне обладнання (зокрема ліфти та модулі теплових пунктів), для будівництва та оснащення вказаного лікувального закладу.

Відповідно до умов укладених договорів ДП було проведено розрахунки з генпідрядником шляхом 100% авансування, що становило понад 30 млн грн, проте у подальшому вказане інженерне та технічне обладнання не було поставлено та взагалі відсутнє до цього часу.

Не дивлячись на відсутність обладнання, у 2013 році керівниця «Укрмедпроєктбуду» Ірина Коваль (до цього вона була директором ТОВ «Укрпрофмед»), яка діяла всупереч інтересам очолюваного нею підприємства, проте з метою отримання неправомірної вигоди іншими юридичними особами, за пособництва тодішніх керівників Ігоря Кучми та Максима Наумова (перебуває в розшуку), підписала видаткові накладні. Відповідно до них нею нібито прийнято від генпідрядника вказане обладнання, за яке вже було сплачено авансові платежі у повному обсязі.

У подальшому вказаними особами вчинено також низку дій, спрямованих на приховування непоставки та відсутності обладнання. Внаслідок зазначених спільних умисних дій вказаних посадових осіб державному бюджету в особі ДП «Укрмедпроектбуд» завдано матеріальної шкоди (збитків) в розмірі понад 30 млн грн.

Як відомо, ВАКС визначив Коваль запобіжний захід у вигляді 315 300 грн застави. Пізніше їй продовжували обов'язки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: