НАБУ завершило слідство у справі будівництва Охматдиту

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура ухвалила рішення про завершення досудового розслідування у справі про можливі зловживання під час будівництва дитячої лікарні.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила розслідування у справі про зловживання службовим становищем, що призвело до завдання понад 30 млн грн збитків під час будівництва «Охматдиту».

Про це повідомляє прес-служба САП.

«9 квітня САП визнано докази, зібрані під час досудового розслідування, достатніми для складання обвинувального акту у справі стосовно колишньої очільниці ДП «Укрмедпроектбуд» та колишнього керівника приватного підприємства - генпідрядника, підозрюваних у зловживаннях під час проведення закупівлі інженерного та технічного обладнання при будівництві сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» у 2012-2013 роках, які завдали понад 30 млн грн збитків», – інформує прокуратура.

У САП повідомили, що наразі детективам НАБУ надано доручення про повідомлення підозрюваних та їх захисників, а також потерпілого у кримінальному провадженні, про завершення досудового слідства та відкриття матеріалів для ознайомлення.

Також прокурором було виділено в окрему справу матеріали за підозрою керівника приватної комерційної установи, оскільки він перебуває в розшуку.

Нагадаємо, за версією слідства, «Укрмедпроєктбуд», як замовник робіт з будівництва НДСЛ «Охматдит», за бюджетні кошти замовило у ТОВ «Укрпрофмед» інженерне та технічне обладнання (зокрема ліфти та модулі теплових пунктів), для будівництва та оснащення вказаного лікувального закладу.

Відповідно до умов укладених договорів ДП було проведено розрахунки з генпідрядником шляхом 100% авансування, що становило понад 30 млн грн, проте у подальшому вказане інженерне та технічне обладнання не було поставлено та взагалі відсутнє до цього часу.

Не дивлячись на відсутність обладнання, у 2013 році керівниця «Укрмедпроєктбуду» Ірина Коваль (до цього вона була директором ТОВ «Укрпрофмед»), яка діяла всупереч інтересам очолюваного нею підприємства, проте з метою отримання неправомірної вигоди іншими юридичними особами, за пособництва тодішніх керівників Ігоря Кучми та Максима Наумова (перебуває в розшуку), підписала видаткові накладні. Відповідно до них нею нібито прийнято від генпідрядника вказане обладнання, за яке вже було сплачено авансові платежі у повному обсязі.

У подальшому вказаними особами вчинено також низку дій, спрямованих на приховування непоставки та відсутності обладнання. Внаслідок зазначених спільних умисних дій вказаних посадових осіб державному бюджету в особі ДП «Укрмедпроектбуд» завдано матеріальної шкоди (збитків) в розмірі понад 30 млн грн.

Як відомо, ВАКС визначив Коваль запобіжний захід у вигляді 315 300 грн застави. Пізніше їй продовжували обов'язки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: