Суд скасував арешт вантажних автомобілів у справі армійського кар'єра

Читать на русском
Трубний завод українського олігарха Віктора Пінчука просив зняти арешт з майна, яке арештував суд за клопотанням правоохоронців.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд скасував арешт двох вантажних автомобілів компанії «Інтерпайп Ніжньодніпровський трубопрокатний завод» Віктора Пінчука у кримінальному провадженні щодо заволодіння майном державного підприємства Міністерства оборони «Дружбівський кар'єр нерудних копалин «Кварц», яке розслідує Національне антикорупційне бюро.

Таке рішення ще 1 липня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання представника заводу, повідомляє «Слово і Діло».

Під час досудового розслідування Національної поліції вдалося встановити, що в період із 2015 до 2016 року між ДП МОУ «ДКНК «Кварц» і ПАТ «Інтерпайп Дніпропетровський Втормет», ТОВ «Добробуд 2013», ТОВ «Феррогрупп», а також іншими юрособами були укладені договори про відчуження майна на користь вищевказаних підприємств. Ці договори досліджувалися слідчими.

Зазначимо, що більш ніж 98 відсотків акцій «Інтерпайп Днепровтормет» належать кіпрському офшору Interpipe Limited, кінцевим бенефіціаром якого є Віктор Пінчук. Власником і керівником «Добростроя 2013» є Володимир Концевич, а «Феррогрупп» – Роман Рогов і Валентина Некрасова.

Як вказується, 14 вересня 2016 року Апеляційний суд Житомирської області наклав арешт на наступне майно фірми «Інтерпайп Ніжньодніпровський трубопрокатний завод»: два вантажних автомобілі МАЗ; брухт чорних металів масою 8 тон; акт приймання металів від постачальника ТОВ «Феррогрупп»; акт про джерело походження цих металів і товарно-транспортну накладну. У зв'язку з тривалим арештом голова правління компанії подав клопотання про зняття арешту. Вивчивши документ, суддя його задовольнила частково і зняла арешт лише з авто.

Нагадаємо, цю справа до НАБУ передала прокуратура. Також до НАБУ передали справу екс-начальника департаменту поліції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: