Витрати з COVID-фонду для МВС: зафіксували порушень на 26,5 млн грн

Читать на русском

Держаудитслужба під час перевірки витрат з COVID-фонду у 2020 році на потреби Міністерства внутрішніх справ виявила порушень та проблемних питань на суму  26,5 млн грн.
Слово і діло

Держаудитслужба під час перевірки витрат з COVID-фонду у 2020 році на потреби Міністерства внутрішніх справ виявила порушень та проблемних питань на суму 26,5 млн грн.

Як сказано у звіті для Міжнародного валютного фонду, об’єктами аудиту стали територіальні органи МВС, Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Фонд боротьби з COVID-19: на що і скільки витратили коштівЗ Фонду боротьби з COVID-19 найбільше грошей пішло на «стимулювання економіки», зокрема на ремонт доріг.

Лідером за чисельністю працівників, які отримали доплати та за середнім розміром виплат на 1 працівника є Національна поліція України. Доплати отримали 93 422 працівника, середній розмір виплати на одну особу становить 32 333 грн.

Також порушення на суму 6,6 млн грн усунуті під час перевірки. А 10,3 млн грн вважаються втратами.

З отриманих коштів відомство не витратило лише 6 млн гривень, показавши найбільшу результативність та швидкість з витрачання коштів COVID-фонду, повідомляє StateWatch.

За матеріалами аудиторів 51 матеріал переданий в правоохоронні органи.

Нагадаємо, «Слово і діло» розібралося, на які цілі і скільки коштів витратили з наявного Антикоронавірусного фонду.

Також ми писали, що у МОЗ використали 40% коштів з програми закупівлі вакцин від COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: