В Івано-Франківську хочуть заборонити виплачувати допомогу невакцинованим

Читать на русском
Мер Івано-Франківська Руслан Марцинків розпорядився вимагати інформацію про вакцинацію від тих людей, хто звертається за матеріальною допомогою.
Руслан МарцинківФото Слово і діло

Мер Івано-Франківська Руслан Марцинків розпорядився вимагати інформацію про вакцинацію від тих людей, хто звертається за матеріальною допомогою.

Про це стало відомо в ході оперативної наради у Івано-Франківській мерії у вівторок, 7 вересня.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 7 вересняВ Україні з початку кампанії з вакцинації від COVID зробили 9 923 423 щеплення. Відсоток вакцинованих в країні та областях на карті обраховується за першою дозою.

Так, під час наради в мерії директор департаменту соціальної політики Василь Семанюк повідомив, що з початку 2021 року майже 11 тисяч жителів громади отримали матеріальної допомоги на загальну суму понад 18 млн гривень, з них - близько чотирьох тисяч отримали понад 11 млн гривень саме на лікування коронавірусу.

Марцинків зауважив, що це великі суми і доручив уточнювати, чи були вакциновані особи, які просять допомогу на лікування від COVID-19.

«Тепер якщо звертаються за матеріальною допомогою, нехай вказують, чи були вакциновані. Якщо людина була вакцинована і захворіла, це одна справа. Але якщо не скористалася цим правом і звертається за допомогою...Коли не було вакцини, то це зрозуміло. Будь ласка, нехай тепер це вказують, і від цього буде залежати матеріальна допомога», - заявив він.

Нагадаємо, у Івано-Франківській області медикизіпсували майже 500 доз вакцини AstraZeneca.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: