«Справедливість» у «Голосі»: 11 нардепів відокремилися в своє об'єднання, не виходячи з фракції

Читать на русском

11 народних депутатів створили об'єднання Справедливість і просять не асоціювати їх з Голосом. У той же час вони залишилися членами фракції в парламенті.
facebook.com/Klymenko.me

11 народних депутатів, які в липні вийшли з партії «Голос», створили в парламенті своє об'єднання «Справедливість».

Про це йдеться в листі об'єднання.

«11 народних депутатів, (депутатське об'єднання «Справедливість»), обрало керівництво, яке буде представляти позицію більшості фракції у Верховній раді. Головою об'єднання обрано Олександру Устінову, заступником Юлію Клименко. Відповідний лист про це було направлено керівництву Верховної ради, а також керівникам депутатських фракцій і груп», – йдеться в повідомленні.

В об'єднання «Справедливість» увійшли: Олександра Устінова, Юлія Клименко, Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Ольга Стефанишина, Володимир Цабаль, Андрій Шараськін, Ярослав Юрчишин та Ярослав Рущишин.

Депутати також заявили, що тепер «думки, тези і заяви, озвучені «керівництвом» партії і фракції «Голос», не представляють позиції більшості фракції, оскільки більшість членів фракції висловила недовіру керівництву і проголосувала за зміну керівника фракції».

Крім того, нардепи об'єднання попросили журналістів не асоціювати їх з партією і фракцією «Голос». При цьому ніхто з 11 парламентаріїв із фракції «Голос» не виходив – тільки з партії. Нагадаємо, згідно із законом, в разі виходу з фракції партії депутати, які пройшли за списком, можуть втратити мандат.

Зауважимо, не зважаючи на прохання об'єднання не асоціювати їх з партією «Голос», «Слово і діло» все одно буде відстежувати, як ці народні депутати виконують партійну програму, з якою були обрані до парламенту.

Нагадаємо, внутрішній конфлікт в партії «Голос» став публічним навесні цього року. 10 нардепів звинуватили партійне керівництво в узурпації влади, співпраці зі «Слугою народу» за спиною у однопартійців, нецільовому використанні коштів та купівлі ботів в мережі. Вони також вимагали переобрання керівництва партії.

У липні Ярослав Юрчишин повідомив, що фракція проголосувала за звільнення Ярослава Железняка з посади керівника. Железняк заявив, що процедура прийняття рішення не була дотримана.

У липні кілька депутатів вийшли з партії «Голос».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: