На вулиці вивели армію: в Гвінеї сталася спроба державного перевороту

Читать на русском
У неділю, 5 вересня, у Гвінеї сталася спроба державного перевороту. Сильна стрілянина сталася вранці  поблизу президентського палацу в столиці.
twitter.com/Mediavenir

У неділю, 5 вересня, у Гвінеї сталася спроба державного перевороту. Сильна стрілянина сталася вранці поблизу президентського палацу в столиці.

Про це повідомляє журнал Jeune Afrique.

Відомо, що близько 8:00 за місцевим часом біля президентського палацу почалася інтенсивна стрілянина. Jeune Afrique з власних джерел стало відомо, що це була спроба змістити главу держави Альфу Конде. Однак офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Зазначають, що армійські підрозділи також перекрили єдину трасу і міст, які ведуть в урядовий квартал.

Невдоволення проти Конде в Гвінеї наростає після того, як він минулого року добився переобрання на третій поспіль термін на президентській посаді. Це викликало бурхливі вуличні демонстрації, де було вбито десятки людей.

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу в М'янмі та затримали президента, лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжи. Заколотники оголосили в країні надзвичайний стан і пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

Європейський союз розширив санкції, які були введені проти представників військового режиму в М'янмі. Під санкції потрапили міністри та їх заступники, Генеральний прокурор М'янми, чотири державні установи. В цілому, санкції тепер поширюються на 43 фізичних особи та шість установ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: