У Гвінеї стартувала вакцинація груп високого ризику від Еболи

Читать на русском
Щеплення від Еболи робитимуть медикам і людям, які контактували з підтвердженим хворим на лихоманку. Вакцинація у Гвінеї розпочалася з медичних працівників.

У рамках реагування на спалах лихоманки Ебола у Гвінеї стартувала вакцинація груп високого ризику.

Вакцинація розпочалася в Гуеці, сільській громаді в префектурі Н'Зерекоре, де 14 лютого зафіксували перші випадки Ебола, повідомляє офіційний сайт ВООЗ.

Щеплення від Еболи робитимуть медикам і людям, які контактували з підтвердженим хворим на лихоманку. Вакцинація у Гвінеї розпочалася з медичних працівників.

Кампанію з вакцинації від Еболи розпочали через 24 години після прибуття до країни 11 тисяч доз вакцини rVSV-ZEBOV, які відправила ВООЗ зі штаб-квартири в Женеві. Також ВООЗ організовує розгортання близько 8500 доз американської вакцини Merck. Так, на першому етапі вакцинації Гвінея матиме майже 20 тисяч доз вакцин.

Гвінеї також допомагає Світова продовольча програма, яка організовує спеціальні рейси для доправлення вакцин від Еболи та інших необхідних матеріалів.

Перший випадок Еболи був зафіксований у Гвінеї в місті Гуеці у медсестри, яка померла 28 січня. Натепер виявлено семеро осіб, які могли заразитися. Всі вони були на похороні медсестри. Один із інфікованих проживає у столиці країни Конакрі.

Всесвітня організація охорони здоров'я вже оголосила, що в екстреному порядку залучить всі наявні ресурси для надання допомоги Гвінеї.

Нагадаємо, у 2020 році через спалах лихоманки Ебола в Африці загинуло майже пів сотні людей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: