Регіони готові до опалювального сезону майже на 80% – Чернишов

Читать на русском
На початок вересня регіони технічно готові до старту опалювального сезону майже на 80%. Динаміка відповідає рекомендованим показникам та графікам підготовки.
Слово і діло

На початок вересня регіони технічно готові до старту опалювального сезону майже на 80%. Динаміка відповідає рекомендованим показникам та графікам підготовки.

Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Станом на початок вересня регіони технічно готові до старту опалювального сезону на майже 80%. Йдеться про стан підготовки будівель, об’єктів водопостачання та водопровідно-каналізаційного господарства.

«Динаміка відповідає рекомендованим показникам та графікам підготовки. У Мінрегіоні постійно проводиться моніторинг готовності та здійснюються візити безпосередньо в регіони. Вчасний старт опалювального сезону – одне з найважливіших завдань, яке наразі має держава», – зазначив Олексій Чернишов.

Опалювальний сезон під загрозою зриву: в яких областях виникли проблеми під час підготовкиСтарт опалювального сезону в Україні під загрозою зриву. У багатьох регіонах проблеми на етапі підготовки.

Він також наголосив, що тарифи для населення підвищуватися не мають, тому зі свого боку, держава готова підтримувати органи місцевого самоврядування й підприємства ТКЕ.

«Зокрема, триває робота над Законом 1639 щодо компенсації різниці в тарифах. Ми регулярно проводимо наради з представниками регіонів, АМУ та НАК «Нафтогаз України», діалог продовжується» – підкреслив Олексій Чернишов.

Нагадаємо, на початок осені Україна заповнила підземні сховища газу понад половину. У ПСГ було 18,16 млрд кубометрів газу - це 58,7% їхньої місткості.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: