У Гвінейській затоці пірати захопили турецький корабель, є загиблий

Читать на русском
Біля берегів Нігерії у Гвінейській затоці, що в Атлантичному океані, пірати захопили вантажне судно, що належить турецькій компанії, внаслідок чого один член екіпажу загинув, а решта опинилися у заручниках.
Фото з відкритих джерел

Біля берегів Нігерії у Гвінейській затоці, що в Атлантичному океані, пірати захопили вантажне судно, що належить турецькій компанії, внаслідок чого один член екіпажу загинув, а решта опинилися у заручниках.

Про це повідомляє CNN Türk.

Біля берегів Африки пірати напали на судно та викрали українцяУ Гвінейській затоці пірати напали на вантажне судно RIO MITONG під прапором Коморських островів. Невідомі викрали двох членів екіпажу, ймовірно українця і росіянина.

«Вантажне судно Mozart йшло під прапором Ліберії, захоплення сталося на відстані 100 морських миль (приблизно 185 км - ред.) від нігерійського берега. Пірати вбили механіка, громадянина Азербайджану, всі інші заручники — громадяни Туреччини, трьох членів екіпажу залишили на борту», - йдеться у повідомленні.

Серед них один з капітанів судна, який веде корабель до габонського Порт-Джентіля. Президент Туреччини провів з ним дві телефонні розмови.

Капітан повідомив, що отримав поранення, але продовжує вести корабель. Робить це наосліп за маршрутом, який було надано піратами. Усе навігаційне обладнання було ними зняте або вимкнене.

За його словами, серед взятих у заручники моряків є поранені.

Посол Туреччини в Нігерії повідомив, що з приводу інциденту налагоджено комунікацію з нігерійською владою.

Очікується, що пірати найближчим часом вийдуть на зв'язок та назвуть умови звільнення заручників.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Гвінейській затоці біля узбережжя Нігерії озброєні пірати атакували албанське судно Stevia, захопивши в полон вісім членів екіпажу, серед яких шестеро українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: