Менше половини українців отримують зарплату офіційно – соцопитування

Читать на русском
При цьому майже 50% українців підтримали ідею податкової амністії; 24% висловили різке неприйняття цієї ідеї
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні менше половини працюючих громадян отримують зарплату офіційно. При цьому близько 10% співробітників отримують всю заробітну плату «в конверті».

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного компанією Gradus.

Так, тільки 49% українців, які живуть в містах і працюють, отримують всю зарплату офіційно. 8,6% українців отримують зарплату виключно нелегально, при цьому вони не працевлаштовані офіційно. Решта отримують зарплату відразу двома шляхами - одну частину офіційно, іншу частину в конвертах.

Як змінювався рівень тіньової економіки в Україні за останні 11 роківРівень тіньової економіки в Україні зріс за рік. Як він змінювався за останні 11 років – на інфографіці.

При цьому майже 50% українців підтримали ідею податкової амністії; 24% висловили різке неприйняття цієї ідеї. І тільки 10% вірять в те, що податкова служба не буде надалі цікавитися походженням задекларованих при амністії капіталів коштів.

Раніше міністр економіки Олексій Любченко заявив, що в Україні співвідношення офіційно працюючих українців до неофіційно працюючих становить 1 до 2. Це означає, що не менше 10 млн українців працюють неофіційно та отримують тіньові доходи.

Неофіційно працевлаштовані українці після досягнення пенсійного віку не зможуть претендувати на пенсію. Така ситуація буде можлива, якщо в терміновому порядку не змінити деякі законодавчі норми.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: