Фонд соцстрахування роз'яснив, як працюватимуть е-лікарняні в перехідний період

Читать на русском
Перехідний період впровадження електронних лікарняних продовжено до 1 жовтня. У Фонді соцстрахування пояснюють, як працюватимуть е-лікарняні в цей період.
Фото з відкритих джерел

Перехідний період впровадження електронних лікарняних продовжено до 1 жовтня. У Фонді соцстрахування пояснюють, як працюватимуть е-лікарняні в цей період.

Про це йдеться на сайті Фонду.

У Фонді соцстрахування пояснюють, що на цей час пацієнти все ще можуть отримати як паперові, так і е-лікарняні залежно від закладу охорони здоров’я, а в разі вагітності та пологів, захворювання на ВІЛ або психічного розладу мають бути видані виключно паперові листки непрацездатності.

«До завершення перехідного періоду е-лікарняні вважаються виданими і стають готовими до сплати через 5 днів після закриття. Нагадаємо, раніше електронні лікарняні вважались виданими і ставали готовими до сплати на наступний день після закриття е-лікарняного», – йдеться в повідомленні.

Електронний лікарняний: як його будуть оформляти та оплачуватиЕлектронні лікарняні будуть обов'язковими з 1 вересня. Як оформити і отримати виплати, розібралося Слово і діло.

Також наголошують, що електронний лікарняний в особистих кабінетах має статус закритий одразу з дати свого відкриття, однак він є закритим днем у майбутньому – відповідна дата закриття зазначена у е-лікарняному та є плановою датою завершення тимчасової непрацездатності або повторного огляду, після якого буде сформовано новий медичний висновок і створено продовжений е-лікарняний. Така тимчасова норма діятиме упродовж вересня та допоможе зменшити ризики помилок при формуванні е-лікарняних в окремих випадках.

«Упродовж вересня протоколи обміну даними, інформаційні реєстри і системи доопрацюють, аби електронні лікарняні формувались на підставі медичних висновків чітко і без технічних помилок», – підсумовують у відомстві.

Нагадаємо, в Україні вже у 2021 році запрацює електронна медична карта пацієнта. У ній буде міститися вся необхідна для лікаря інформація - план лікування, призначені ліки та інше.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: