В «Дії» створили новий спосіб авторизації

Читать на русском
Міністерство цифрової трансформації України запровадило новий спосіб авторизації в додатку Дія.
diia.gov.ua

Міністерство цифрової трансформації України запровадило новий спосіб авторизації в додатку «Дія»

Про це йдеться в пресслужбі Telegram-канал додатку.

Міністерство цифрової трансформації України запровадило новий спосіб авторизації, для якого необхідно мати біометричний закордонний паспорт.

Нові послуги у «Дії»: які документи українці можуть оформити через смартфонЯкі послуги в електронному режимі нині доступні для кожного українця і що планують запровадити у додатку Дія найближчим часом, читайте в матеріалі Слово і діло.

Зазначимо, що це вже другий спосіб авторизації в додатку через NFC-чип. У випадку, що у користувача наразі немає ID-картки, або ж його банк ще не під’єднаний до BankID, достатньо застосувати закордонний паспорт, аби успішно пройти авторизацію.

Нагадаємо, попри те, що в Україні 23 серпня набув чинності закон, який прирівнює електронні паспорти до паперових, деякі установи можуть намагатися відмовити українцю в прийнятті електронного паспорта замість паперового документа. Це незаконно, тому в разі відмови прийняти електронний паспорт громадянин може звернутися до уповноважених структур.

Зазначимо, що послуги застосунку «Дія» доступні і для тих українців, у яких немає доступу до інтернету і смартфонів. Їх можна отримати у ЦНАПі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: